Ma 2021. szeptember 18., szombat, Diána napja van.

Főmenü

Hírek

Simonyi Zsigmond helyesírási verseny Kárpát-medencei döntő

 

Nagy izgalommal indult pénteken  (május 25-én) az erdélyi csapat Budapestre, az ELTE-n tartott Simonyi Zsigmond helyesírási verseny Kárpát-medencei döntőjére. Szomorúan észleltük, hogy a baróti kislány nem tartott velünk. Hargita megyéből három diák indult tehát, és a marosvásárhelyi tanárnővel és három legénnyel kiegészült csapat vidáman és nagy önfegyelemmel tűrte végig a hosszú utat, és a határnál kialakult hosszú sor sem szegte lelkesedését. Magyar idő szerint 21 órára odaértünk, és gyors vacsora és tisztálkodás után már le is pihentünk.
Szombaton örültünk annak, hogy a külön érkező zilahi, nagybányai és sepsiszentgyörgyi versenyző is csatlakozott hozzánk, és egycsoportban éltük meg a megnyitó megható, szép pillanatait. A nehéz verseny után a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Magyar Nemzeti Múzeumban és a Hadtörténeti Múzeumban tartott programokra széledt szét a kis csapat.
Nagy izgalommal vártuk a díjosztó ünnepséget. Az Erdélyt képviselő tíz diákunk közül négyen díjazottak lettek, öten pedig a Határon túli diákok Dicsérő Oklevelét kapták. Úgy gondolom, mindannyiuk eredménye óriási teljesítmény, és nagy tiszteletet és elismerést érdemel. Büszkék lehetnek rájuk Szüleik, felkészítő Tanáraik, iskolájuk.
Az V. osztályosok közül egy 9. helyezést ért el, VI. osztályban egy 5. és egy 10. helyezettünk van, VII. osztályban egy 8. helyet nyertünk. A versenyen a helyezést el nem érő külhoni diákok közül is a legjobb tízet különdíjjal jutalmazzák. Ebbe a csoportba is további 5 diákunk került be magas pontszámának köszönhetően.
Mindenki értékes ajándékokkal távozott a versenyről. Délután városnéző sétán voltunk a budai várban, majd az esti fényben pompázó városban is sétáltunk. Vasárnap délelőtt a városligeti gyermeknapi programokon vettünk részt, kipihenve az előző nap izgalmait, majd 13 órakor fájó szívvel mondtunk búcsút a világ egyik legszebb városának megválasztott Budapestnek.
Örülünk, hogy részt vehettünk e szép és felemelő versenyen!

Bedő Aranka, Csíkszereda

Részletes Eredmények   Itt

© AESz, 2008. Minden jog fenntartva. Grafika: Ördög-Gyárfás Ágota. Webdesign: http://www.voidart.ro/