Ma 2020. február 25., kedd, Géza napja van.

Főmenü

Hírek

Unikornis nyelvi olimpia és tábor középiskolásoknak

Csernátonban járt az Unikornis

 
Június 26-án került idén sor az Unikornis középiskolás diákoknak szóló nyelvi olimpia országos szakaszára, melyet egy négynapos tábor keretében szervezett meg az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége és Erdélyi Tehetségsegítő Tanács. A táborba a verseny két korábbi, internetes fordulóján legjobb eredményt elért csapatok vehettek részt. A tábori programot Deme Róbert színész vezette. A szakmai programot a Babeș-Bolyai Tudományetem Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszékének oktatója, Kádár Edit és csapata, Gáll Erika és Lingvay Julianna mesteri hallgatók, valamint Dimény Hajnalka doktori hallgató biztosították. A versenyen kívül több műhelyfoglalkozáson is részt vehettek a diákok és tanáraik. 
A versenynek a Haszmann Pál Múzeum adott otthont, melynek a kitartó tábori esőt feledtető tereiben jó hangulatú csapatmunka folyt, amint teremről teremre jutva újabb és újabb feladat kihívása fogadta a diákokat. 
A verseny első díját a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum diákjainak Adian csapata nyerte (Rancz Adrienn, Tamás Andrea, Talpă Diana, felészítő tanáruk Dr. Rancz Teréz), a második díjat a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum és a Művészeti Szaklíceum közös csapatának, a Proklamál csapatnak ítélte a zsűri (Fehér Ágnes Etelka, Magdó Ráchel, Magdó Sándor), a harmadik díjat Gyergyószentmiklósra, a Salamon Ernő Elméleti Líceumba vitte el a Kopula csapata (Ambrus Dorottya és Kis András, felkészítő tanáruk Patek Mária), a tasnádi Technológiai Líceum Betűfalók csapata pedig dicséretbe részesült (Deák Evelin, Merk Helga-Henriett, felkészítő tanáruk Bendel Júlia-Krisztina). 
 
 
© AESz, 2008. Minden jog fenntartva. Grafika: Ördög-Gyárfás Ágota. Webdesign: http://www.voidart.ro/