Ma 2020. február 23., vasárnap, Alfréd napja van.

Főmenü

Hírek

A legjobb helyesírók Sepsiszentgyörgyön

A legjobb helyesírók Sepsiszentgyörgyön

– Implom József Helyesírási Verseny –

A sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Főgimnázium ad otthont az Implom József Helyesírási Verseny országos szakaszának, melyet az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége első alkalommal szervez meg középiskolásoknak. A versenyre 13 megyéből és Bukarestből érkeztek diákok, akik a helyesírási verseny megyei szakaszán jó eredményt értek el.
A közel 80 diákot és felkészítő tanárt a Mikes Kelemen Főgimnázium dísztermében köszöntötte Ördög-Gyárfás Lajos, az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetségének ügyvezető elnöke, Kerekes Dóra, a házigazda iskola igazgatója, valamint Bánházi Emőke, az Oktatási és Kutatási Minisztérium tanácsosa. A rendezvényt Zs. Ambrus Ágnes, a Kovászna megyei tanfelügyelőség szaktanfelügyelője nyitotta meg.
A diákok évfolyamtól függetlenül egységes tollbamondást írtak, és egységes feladatlapot töltöttek ki ma délelőtt. A helyesírási feladatlapot és a tollbamondás szövegét Cs. Nagy Lajos és dr. N. Császi Ildikó budapesti egyetemi tanárok állították össze.
A bíráló bizottság elnöke Péntek János nyugalmazott egyetemi tanár, az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetségének elnöke, tagjai: Zs. Ambrus Ágnes szaktanfelügyelő, Bánházi Emőke, az Oktatási Minisztérium tanácsosa, Kádár Edit adjunktus és Zsemlyei Borbála tanársegéd, mindketten a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem munkatársai. A legjobb helyesírókat évfolyamtól függetlenül díjazza a zsűri, de a Kárpát-medencei döntőn csak két évfolyam, a kilencedikesek és a tizedikesek vesznek részt, a gyulai szervezők ugyanis anyagi gondokra hivatkozva csak e két évfolyam diákjait fogadják.
Az ünnepélyes díjkiosztásra holnap délelőtt kerül sor a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Főgimnázium dísztermében.

Ludvig Nagy Zsuzsanna
 

© AESz, 2008. Minden jog fenntartva. Grafika: Ördög-Gyárfás Ágota. Webdesign: http://www.voidart.ro/